Skip links

Досвід Запорізького кластера ІАМ представлено українським колегам і міжнародним партнерам

Продовжуємо міжкластерну співпрацю і обмін досвідом! 30 травня директор  Запорізького регіонального кластера «Інжиніринг – Автоматизація – Машинобудуванння», професор НУ «Запорізька політехніка» Андрій Карпенко виступив спікером круглого столу на тему: «Найкращі практики кластерів України та ближнього зарубіжжя».

Мета заходу: ознайомлення з ідеологією, обґрунтуванням та практикою кластеризації у бізнесі, підвищення якості ведення бізнесу та відповідності європейським стандартам.

Андрій Карпенко представив основні напрями діяльності, команду спільноти запорізького Кластера. Також анонсував початок реалізації нового проєкту у співпраці з міжнародною програмою EU4Business, спрямованого на посиленняю конкурентоспроможності компаній-учасників на зовнішніх ринках,  отримання нових компетенцій і міжнародних контактів, включення в міжнародні ланцюги доданої вартості.

Захід організовано Регіональною торгово-промисловою палатою Миколаївської областів у межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва .

У засіданні Круглого столу взяли участь директор Департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОВА  Корольов Олександр Володимирович,  директорка Департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради Шуліченко Тетяна Василівна.

Також серед запрошених спікерів:

  • Михайло Крикунов, канд. екон. наук, декан Київської бізнес-школи, бізнес-консультант, тренер.
  • Георгій Рогов, д-р. екон. наук, професор, завідувач кафедри фінансів факультету Економіки моря, НУК.
  • Олексій Мірошниченко,канд. екон. наук, голова спілки економістів Миколаївської області.
  • Ігор Лисицький, член Наглядової ради, Морський кластер України.
  • Олег Демчук, голова правління UkrainianClusterAlliance.
  • Борис Гуртовой,TrixterDigitalfounder, міжнародна співпраця з DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH.
  • Дурман Микола, д-р. наук з держ. управління, професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету.
  • Михайло Золотухін, директор Фонду розвитку м. Миколаєва, транскордонний туристичний кластер «Скіфський Всесвіт».
  • В’ячеслав Клочан, д-р. екон. наук, професор, голова ГО «Агенції розвитку Південного регіону».
  • Тетяна Котенко, канд. екон. наук, членкиня Робочої групи з розробки програми Уряду України з відновлення економіки України.
  • Дмитро Кранковський, заступник директора «Інноваційний кластер RinnoHub».

Учасники   зазначили, що такі заходи є майданчиком для пошуку спільної мови з колегами з інших компаній та організацій, що може допомогти у формуванні професійного співтовариства.  Окрім того, це обмін досвідом та підвищення компетенцій учасників, що в свою чергу може мати позитивний вплив на ефективність та конкурентоспроможність кластерних організацій.

Захід організований Регіональною торгово-промисловою палатою Миколаївської області в межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства. Детальніше: www.eu4business.org.ua

This website uses cookies to improve your web experience.