Skip links

Запорізький кластер ІАМ презентовано на міжнародній зустрічі «Clusters2Clusters»

Продовжуємо розширювати міжнародну мережу контактів Запорізького регіонального кластеру «Інжиніринг – Автоматизація – Машинобудування».

Діяльність і поточні запити Запорізького кластеру «Інжиніринг – Автоматизація – Машинобудування» презентували під час ділової онлайн-зустрічі з представниками європейських кластерів. Зокрема, у заході взяли участь експерти Асоціації кластерів ЄС, кластери Бельгії, Польщі, Швеції та інших країн.

З української сторони – також взяли участь наші колеги з Харківського кластеру ІАМ,  Сумського кластеру енергетичного машинобудування, Українського автомобільного кластеру, Морського кластеру України та Асоціації «підприємств промислової автоматизації України».

Закордонні учасники проявили повну налаштованість та готовість до співпраці з нашими кластерами. Головне, чого потребують українські об’єднання – це робота та замовлення.

Зокрема, на важливості проведення В2В-зустрічей акцентував увагу директор Румунської асоціації кластерів Daniel Cosnita. Marек Przeor з Євро-комісії повністю підтримав ці пропозиції й наголосив, що Єврокомісія й надалі надаватиме підтримку українським кластерам.

Серед позитивних результатів зустрічі – значна мобілізація та консолідація кластерів ІАМ у виробленні власних стратегічних положень. Це – основа для будь-яких комунікацій.

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.